Na FreeHostingu Endora běží desítky tisíc webů. Přidejte se ještě dnes!

Vytvořit web zdarma

Na FreeHostingu Endora běží desítky tisíc webů. Přidejte se ještě dnes!

Vytvořit web zdarma

Sušená treska, skvělá nejen během hubnutí

Neustále slýcháme, že bychom měli jíst více ryb. Ale, kdo má pořád přemýšlet nad tím, jak ryby připravit zdravě a zároveň tak, aby chutnaly celé rodině?

Zkuste pokrmy ze sušené tresky – ryby tolik oblíbené v Portugalsku. Za nejlepší sušené tresky jsou považovány ty z Lofotů na severu Norska. Během sušení ryba pozbude až 80 % vody v ní obsažené, ale veškeré nutriční hodnoty si uchová. Je bohatá zejména na proteiny a vitamíny, železo a vápník a její konzumace je velice vhodná během hubnutí.

Jak tresku upravit? Zkuste tento recept na sušenou tresku se zeleninou.

Pro 4 osoby:
500 g sušené tresky
3 lžíce hladké mouky
250 ml olivového oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
1 červená a 1 zelená paprika
2 lilky
2 cukety
2 zralá rajčata
sůl, pepř, špetka cukru

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na ty nakrájíme i lilky a cukety. Sušenou tresku nakrájíme na kousky a máčíme ve vodě 24 hodin. Vodu přitom dvakrát vyměníme. Kousky ryby vyjmeme, necháme okapat a obalíme v mouce. Opečeme je na rozehřátém olivovém oleji dozlatova, vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírové utěrce. V pánvi opečeme cibuli, česnek a papriky. Přimícháme lilky, cukety a krátce opečeme. Přidáme rajčata, přilijeme trochu vody, osolíme opepříme a osladíme. Zeleninu vaříme asi deset minut. Přidáme kousky ryby, přilijeme vodu, přikryjeme a dusíme, dokud ryba i zelenina nezměknou.

Chutnalo? Zkuste i další recepty s treskou.

Sandra Špačková
foto: pescanova.es

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>