Přemýšlíte, co uvařit, aby to bylo lehké, chutné, vydatné, tak abyste si to mohli vzít s sebou do práce?
V práci nebývá moc času a možností, kde si jídlo připravit (ohřát) a často si musíme vystačit s mikrovlnnou troubou a často není možné ani to. Je tedy dobré, když si připravíme oběd takový, který lze případně sníst i zastudena. Ideální jsou různé zeleninové placky.
Až budete příště uvažovat, co lehkého si k připravit k obědu do práce, připravte si cizrnové placky s mrkví a fenyklem. Je to opravdová dobrota a přesto, že je to „zdravé jídlo“, pochutná si celá rodina.
Hlavní ingrediencí je zde cizrna, takže výsledný pokrm je bohatý na proteiny a vitamíny.
Pro 4 osoby:
400 g cizrny (v plechovce)
100 g mrkve
1 menší fenykl
1 ½ lžíce nahrubo nakrájenou petržel
1 lžíce mouky
1 rozšlehané vejce
sůl a pepř
2 lžíce rostlinného oleje
Cizrnu slijeme a v míse rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou mrkev a fenykl, mouku a vejce a vše promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Ve dlaních vytvarujeme placky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém placky z každé strany 3-4 minuty osmažíme. Necháme osušit na kuchyňské utěrce a můžeme podávat.
recept: Jane Charlton
foto: Mark O’Meara
Super nápad! Zítra vyzkouším!
zkoušela jsem k večeři a moc se povedlo. určitě zařadím do jídelníčku