Nejčastější chyby při hubnutí

Stále se vám nedaří zhubnout? A nedopouštíte se chyb? Jaké jsou nejčastější chyby, kterých se lidé při hubnutí dopouštějí?

Suchary a cereálie jsou k snídani nejlepší

Tak to v žádném případě. Při hubnutí je nutné zvýšit příjem potravin s vysokým podílem vody. Ta jídlu dodává objem a šťavnatost a to nás tak poté zasytí mnohem více než to, které vodu vůbec neobsahuje. Lupínky, suchary a cereálie našemu tělu sice dodají rychle vysoké množství energie, způsobí ale i fakt, že poté máme rychle hlad.

Nasnídejte se do půl hodiny od doby, kdy jste vstali, a to i v případě, že nemáte hlad.

Její součástí by měly být lehce stravitelné bílkoviny, jednoduché sacharidy a antioxidanty.

Budu jíst jen light výrobky

To je další omyl. Výrobky, které nesou označení light mají nižší energetickou hodnotu. Znamená to sice, že mají 0% tuku, ale zároveň tyto výrobky obsahují další složky, které energetický příjem naopak zvyšují, většinou totiž obsahují vysoký obsah cukrů.

Vyhněte se i produktům s označením dia. Ty jsou určeny jen diabetikům, a proto místo cukru obsahují náhradní sladidla. Zároveň ale obsahují vyšší obsah tuků a tak jsou stejně kalorické jako ty normální.

Ovoce můžu sníst, kolik chci

Ovoce je sice pro naše tělo prospěšné, dodává nám hodně vitaminů, minerálů, vlákniny a dalších důležitých látek. Ovoce bychom měli jíst pravidelně, ale při redukční dietě jej musíme konzumovat jen v přiměřeném množství a dávat přednost jen určitým druhům. Ovoce našemu totiž dodává i velké množství jednoduchých cukrů, které jsou rychlým zdrojem energie.

Doporučují se lesní plody, jablka, hrušky, ananas, mango, kiwi a citrusy. Pozor bychom si měli dávat na banány a hroznové víno.

Musím se vyhnout pečivu

Pečivo dodává našemu tělu sacharidy, které jsou zdrojem energie, a jeho konzumace se i v rámci redukce hmotnosti doporučuje zejména k snídani nebo k dopolední svačině. Pro hubnutí jsou vhodné komplexní sacharidy s vyšším obsahem vlákniny, které najdeme v celozrnném pečivu a chlebu. To nám navíc dává minerální látky a vlákninu. Pečivo bychom měli jíst ideálně se šunkou a tvarohem.

Sandra Špačková

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>