Pečené zeleninové plátky

Nejen masem živ je člověk, někdy naše tělo potřebuje změnu. Koneckonců v parných dnech na něj ani nemáme příliš chuť. Pokud nevíte, jaké bezmasé hlavní jídlo si připravit, máme pro vás tip.

Pečené zeleninové plátky s pohankou a paprikou jsou totiž ynikajícím pokrmem, jemuž vévodí pohanka. Mimo jiné obsahuje i brambory a tak je ve skutečnosti velice sytý a netřeba k němu jíst cokoli dalšího.

Pro 4 strávníky:

12 lžic olivového oleje
sůl a pepř
4 brambory
2 červené cibule
2 cukety
250 g pohanky
1 červená paprika
hrst petržele
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce kari
2 lžíce citrónové šťávy
nízkotučný jogurt

Polovinu oleje smícháme se solí a pepřem. Brambory umyjeme a nakrájíme na širší plátky, smícháme je s třetinou ochuceného oleje. Brambory rozložíme na pečící papír, dáme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 225 °Ca pečeme 45 minut. Mezitím oloupeme cibuli a omyjeme cuketu. Cibuli a cuketu nakrájíme na kolečka a po 25 minutách přidáme k pečícím se bramborám. Mezitím dáme pohanky s ½ litrem vody a přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut vařit. Voda by se měla vsáknout a pohanka změknout. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na kostičky. Petržel omyjeme a necháme okapat. Lístky odtrháme a nasekáme. Jakmile pohanka změkne, sundáme z plotny a přimícháme k ní papriku, petržel, mletý kmín, kari, citrónovou šťávu a 6 lžic oleje. Osolíme a opepříme. Pečené brambory se zeleninou vyndáme z trouby a servírujeme s pohankou a trochou jogurtu.

 

Chutnalo Vám?

Další skvělé recepty najdete na Mlsáníčko.cz

Martina Mlsná, foto: lecker.de

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>