Lehký oběd do práce

Přemýšlíte, co uvařit, aby to bylo lehké, chutné, vydatné, tak abyste si to mohli vzít s sebou do práce?

V práci nebývá moc času a možností, kde si jídlo připravit (ohřát) a často si musíme vystačit s mikrovlnnou troubou a často není možné ani to. Je tedy dobré, když si připravíme oběd takový, který lze případně sníst i zastudena. Ideální jsou různé zeleninové placky.

Až budete příště uvažovat, co lehkého si k připravit k obědu do práce, připravte si cizrnové placky s mrkví a fenyklem. Je to opravdová dobrota a přesto, že je to „zdravé jídlo“, pochutná si celá rodina.

Hlavní ingrediencí je zde cizrna, takže výsledný pokrm je bohatý na proteiny a vitamíny.

cizrnova-placka

Pro 4 osoby: 

400 g cizrny (v plechovce)
100 g mrkve
1 menší fenykl
1 ½ lžíce nahrubo nakrájenou petržel

1 lžíce mouky
1 rozšlehané vejce
sůl a pepř
2 lžíce rostlinného oleje

Cizrnu slijeme a v míse rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou mrkev a fenykl, mouku a vejce a vše promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Ve dlaních vytvarujeme placky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém placky z každé strany 3-4 minuty osmažíme. Necháme osušit na kuchyňské utěrce a můžeme podávat.
recept: Jane Charlton
foto: Mark O’Meara

 

Mohlo by se vám líbit...

2 komentářů

  1. Erika napsal:

    Super nápad! Zítra vyzkouším!

  2. Olga napsal:

    zkoušela jsem k večeři a moc se povedlo. určitě zařadím do jídelníčku :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>